Изложбата за Снежана Янева в Езикова Гимназия Пловдив от 29 май до 3 юни

There is no translation available.

Съученици на Снежана Янева, впечатлени от изложбата за нея, която са разгледали през март в Регионалната Библиотека на Велико Търново, предложиха тя да бъде показана в гимназията с преподаване на английски език, която Снежана е завършила с отличие.  Помнят я като „умен и сърцат човек, който не отказваше помощ никому“, „жизнерадосттна“, „целеустремена“,  „искрен и верен приятел“. Нейното пословично гостоприемство е запечатано на снимка на класа и на гости в родния дом в Димитровград и на разходка в новия градски парк през 1970 година.

plovdiv aeg

Ръководството на гимназията покани изложбата от 15 пана в седмицата от 29 май до 3 юни по време на тържествата във връзка с 65-годишния юбилей на училището.  Така можаха да я видят днешните ученици и възпитаници на училището от различни поколения, които се гордеят с нейното дело. 

Благодарим от сърце на всички от Пловдивската Езикова гимназия, които носят в сърцата си скъпи спомени за Снежа и на младите хора, които проявиха интерес към нейната личност и принос за българската книжовност.

 

plovdiv aeg 2

plovdiv aeg 3

plovdiv aeg 4