ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБАТА „ТРАДИЦИИ, ИНОВАЦИИ, ЛИДЕРСТВО С УМ И СЪРЦЕ“

There is no translation available.

До Директорите на библиотеките 

Христос Воскресе!

Уважаеми колеги на Снежана Янева,

Изложбата за делото на Снежана Янева създадена по инициатива на РБ „П.Р.Славейков“ във Велико Търново вече може да пътува към други библиотеки, след като беше показана най-напред в библиотеката, която отбелязва 100 годишнината си на книжовен център в културната и духовна столица на България.

Изложбата е под надслов “Традиции, иновации, лидерство с ум и сърце“, тема и на кръглата маса по повод годишнината от рождението на Снежана Янева и естествено продължение на Националния форум „Лидерство за библиотеките“. Изложбата разказва за нейното дело и за значението му за българската книжовност и култура, показва как в продължение на три десетилетия идеите и проектите на един вдъхновен лидер, работещ на обществени начала, обединяват цялата българска библиотечна общност да демократизира библиотеките, съчетавайки традициите с най-добрите световни практики.

Изложбата е замислена като пътуваща до големи и малки библиотеки в България, които искат да я приемат и покажат на обществеността, подрежда се бързо и лесно може да се съобрази с пространството. Каним всяка библиотека ако желае да прибави пано за своите успехи. Така изложбата ще представя цялата библиотечна общност.

Изложбата има 15 средно големи пана (виж. Видео на Мемориален сайт „Снежана Янева“) и изпращането се ръководи от РБ Велико Търново. Моля свързвайте се с Директора на библиотеката доц. д-р Калина Иванова кога и за колко време бихте искали да покажете изложбата във вашата библиотека или в библиотеки под вашето методическо ръководство. Ще бъдем много признателни ако ни изпратите на адреса на Мемориалния фонд текст, снимки или видео за гостуването на изложбата и паното на вашата библиотека This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Желаем успех на многобройните изяви на българските библиотеките през тази година, които продължават делото на Снежана Янева.

Бъдете здрави!

За РБ Велико Търново                                     

Доц. д-р Калина Иванова 

 

izlojba

izlojba 2                       

За Мемориален фонд „Снежана Янева“

Проф. д-р Емилия Янева